PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uçaktan ininceee

lodzzz
08-11-2009, 12:53
bişey merak ediyorum.şimdi biz uçaktan inin ce bizi karşılayan ilgilenen birileri olacak mı.sonunça hiö bilmediğimiz birşehir neyapcaz ne edicez tek başımıza.bundan korkuyorum açıkcası.ingilizcemde çok iyi değil nasıl anlaşıcam hiç ama hiç bilmiyorum

mustafaustuner
08-11-2009, 09:34
korkmanıza gerek yok ingilizce tüm dünyada konuşulan bir dil:)..ama sen birilerini bulabilirsen karşılarlar

Tugce
08-11-2009, 12:32
Gideceğin üniversitenin erasmus sorumlusu ile iletişime geçerek geleceğin tarihi ve saati bildirirsen, çoğu üniversite havaalanı yada tren istasyonlarında karşılıyor öğrencileri. Mail ile sorabilirsin gitmeden önce.

beter800
08-11-2009, 08:15
Ben karşılayacaklar...;)

Ozhan
08-17-2009, 04:36
Paris'e havalimanina indim, cesitli danismalardaki insanlar ile tarzanca, fransizca, ingilizce konusarak oyle ya da boyle sehrin ana tren istasyonuna varmayi ve gidecegim sehir icin tren bileti almayi basardim. Bu arada tum normal biletler satildigi icin birinci sinif almam gerekti.

Fransa'nin kuzeyindeki Metz sehrine vardigimizda gece olmustu. Ilk gordugum taksiye atladim, sofor ingilizce bilmiyordu. Universiteye gitmek istedigimi anlatabildim ama yurtlarin yerini bir turlu tarif edemedim, sonra o beni kendi tahmin ettigi bir yere birakti. Neyse ki dogru yerdi. Yurtta sadece bekciler vardi ve beni yurda kabul etmeyi red ettiler. Bir tanesi ingilizce konusabiliyordu, o yardimci oldu. Aralarinda fransizca uzun tartistilar ve ertesi sabah ilk mesai saati ile ofise gelmem sarti ile bana bir oda actilar.

Misafir oldugum universite karsilama yapiyordu ama sadece uygun ve onceden bildirdiginiz bir saatte Metz'deki tren istasyonundan. Bu arada kendi erasmus sorumluma aksam vakti varacagimi bildirmistim.

BulletProf
12-19-2009, 05:07
Her Universite karsilama yapmiyor arkadaslar malesefki bazen okuldan size karsilama isterseniz su su fiyat diye mail bile gelebiliyor tabi bu kisiler okula ait degil sadece o isi yapanlar yani Karsilama SOrumlulugu yok benim bildigim karsi universitenin