PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hesap Açmak ( hangi ülkede hangi banka???)

circe
06-18-2009, 11:19
Erasmus hibesi için açmamız gereken bir hesap var malum. Daha önceden giden arkadaslar hangi ülke için hangi bankayı tercih ettiniz? Herhangi bir problem yaşadınız mı? Para cekerken belli bir kesinti oluyor sanırım bu ne kadardı??? kısaca yardım=)))

Ozhan
06-19-2009, 03:04
Erasmus hibesinin yatacagi bankayi kocaeil universitesi Ziraat olarak mecbur tutmustu. Ben para isini nasil hallettim dersen.

Notere giderek Ziraat doviz hesabim için guvendigim bir akrabama vekalet verdim. Cunku para ben yurtdisindayken yatti. Sonra o da bursumu benim zaten kullandigim kredi karti hesabima yatirdi.

Kredi karti ile alisveris yaparken magazalar komisyon almiyorlar. Mumkun oldugu kadar ihtiyaclarimi boyle giderdim ama pesin para kullanmak gerektiginde ise her hangi bir bankamatikten 3€ komisyon odeyerek parami çektim. Yapikredi adina konusuyorum.

circe
06-19-2009, 11:56
tesekkurler arkadasım =))bu vekalet olayını ben de duydum. dısardayken burdaki hesabı yönetmek adına o da bir yöntem gibi gözüküyor

selmin
06-19-2009, 09:42
circe aslında hangi ülkeye gittiğine göre değişiyor, mesela italya için en uygun yapı kredıymiş ve her para çekişinde 3 euro komisyon çekiyorlarmış...
birkaç guna kadar bankaya gidip hesap açtırıcam, bi değişiklik varsa soyledıklerımden farklı buraya yazarım..
hoşçakal=)

circe
06-19-2009, 09:58
ben danimarkaya gideceğim, iş bankası ile yapıkredi arasında kararsızım =))

selmin
06-19-2009, 10:02
iş bankası n kadar kesıyomus komısyon?

circe
06-19-2009, 10:08
onu da bilmiorm ki =)))sadece gecen sene danimarkaya gden bir arkadasımın arkadasının(dıdımın dıdısı=))) iş bankasını kullandıgını biiyorum.pzts ben de iş bankasına ugrıycam o zman sorarım

selmin
06-19-2009, 10:15
=))))kolay gelsin şimdiden=)

circe
06-22-2009, 10:52
iş bankasındaki abla bana %1 komisyon aldıklarını söyledi sbt bir ücret yokmuş

selmin
07-02-2009, 10:48
circe bu arada eğer danimarkada "unicredit" bankası varsa (kendisi bi italyan bankasıdır=) yapı krediden hesap açtır derim çünkü komisyon fln yok gayet ücretsiz çekiliyor sadece turk lırası hesabından çektıgın için kur farkı oluyormus o da merkez bankası kuru üzerinden...
bir araştır istersen bosu bosuna komisyon odeme=)

circe
07-02-2009, 11:01
tamam arkadasım onu bi soriim ben=)))
bu arada iş bankasına baska bi iş için gittiğimde sordum böle böle diye. bankaların muhabir bankaları varmıs eger iş bankasınından hesap acarsan ve iş bankasının şubesi olmayan bir yere gidersen ve orda bir bankadan hesap acmak durumunda kalırsan ( ki kira vs için gerekecek) bu mubabir bankaya tansfer daha ucuz oluyormuş. ama fiyat konusunu bilemiyorum, kötünün iyisi =))) linkte iş bankasının muhabirlerini bulabilirsiniz=)
http://www.isbank.com.tr/content/TR/En_Yakin_Is_Bankasi/Muhabirlerimiz.aspx

selmin
07-02-2009, 11:07
valla yapı kredı bana baya uygun geldı bı de ben ıtalyaya gıttıgım ıcın 1 mılyon tane unıcredıt bankası var heryerde=)))
et kira için hesap açtırmak gerekebilir off ne cok seyle ugrascaz yaa burdan halletmekle bıtmıyor...
kolay gelsin hepimize ne diyim=)

kayserciyes
08-23-2009, 03:31
ispanya için hangi bankayı önerirsiniz hesap açtırmak için?

alikirdag
08-29-2009, 02:39
arkadaşlar citibank hakkında fikri ,zikri olan var mı..duyduğuma,,sitesinden okuduğuma göre ziraatteki hibeyi vekalet yoluyla citi ye aktarabilirsek,yurtdışında herhangi bir kesinti yok.sadece burdayken citiden hesap açmak külfetli
doğru muyum acep?

wolkarizma
03-26-2010, 06:54
arkadaşlar kyk dan alıdğımız bur yada kredi ne olacak fikri olan yardımcı olsun lütfen şimdiden teşekkürler iyi günler

uncle jesse
12-01-2011, 01:28
Gencler bankalar hakkinda cok yanlis bilgileriniz var. Bir kere Unicredit bir banka degildir, bankalarin ortak oldugu bir sistemin ismidir. Matercard ya da Visa Card gibi dusunebilirsiniz. Bugun her bankanin size verdigi kartin ustunde Master ya da Visa yazar. Ayni sekilde bazi bankalar da Unicredit ortak sistemine uyedir, bazilari degildir. Ismini hatirlamiyorum suanda, bir arkadasimiz Yapikredi'den hesap acitirin demis. (Yanlisim varsa duzeltin, Yapikredi miydi?) Eger ki Yapikredi bankasi unicredit sistemine uye ise actirmanizda fayda var. Gidip Turkiye'de Unicredit'e uye bankalarin birinden hesap actirip gittiginiz ulkedeki unicredit uyesi bir bankanin ATM'sini kullandiginizda minimum kesintiyi yapiyor.

Normalde birbirlerine herhangi bir anlasma kanali ile baglantili olmayan farkli iki ulkedeki farkli iki banka ise para cekme konusunda farkli politikalar uygulayabiliyor. Kimisi yuzde komisyon aliyor, kimisi kur farkina dayali bir sistem ie sizden para kesiyor.

arkadaşlar kyk dan alıdğımız bur yada kredi ne olacak fikri olan yardımcı olsun lütfen şimdiden teşekkürler iyi günler

Hicbirsey olmuyor. Kredini, varsa bursunu aynen almaya devam edeceksin.

Erasmusla ilgli bir de blog tutuyorum arkadaslar. Umarim 1 kisiye de olsa faydasi dokunur: http://ujesse.blogspot.com