PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabul belgesi bekleme sorunu?

turkeracar
06-05-2009, 01:22
Öncelikle Erasmus'a hak kazanan arkadaşları tebrik ederim...

Yaklaşık 5 aydır Erasmusla haşır neşir olmuş durumdayım.Selçuk Üniversitesi İstatistik Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim.Bölümümüzün herhangi bir yabancı üniversiteyle bağlantısı olmadığından dolayı kendi bağlantımızı başka bir bölüm(matematik) aracılığı ile zor olsa da gerçekleştirmiş bulunuyoruz.Yaklaşık 1 ay önce Central European University (Budapeşte/MACARİSTAN) ile ikili anlaşma esaslarını tamamladık ve derslerimizi seçerek bütün evrakları fax,e-mail ve kargo vasıtası ile gönderdik.Bilateral Agreementlarımız onaylandıktan ve tüm aşamaları bitirip son olarak "kabul belgesi" aşamasına geldikten sonra üniversiteden herhangi bir cevap gelmedi ve adeta sanki süreç durdu ve işlemiyor.Koordinatörlük aracılığı ile ve kendim 1 er sefer mail attık fakat cevap alamadık.Bilateral agreement yaklaşık 2 hafta önce onay buldu.

-Bu kabul belgesinin gelmesi bu kadar uzun mu sürüyor? diğer bir soru;

-Şuan lisans öğrencisiyim ve başvurduğumuz program Y.Lisans programı oradaki Y.Lisans derslerini almam için bölümümün onayı vermiş olmasına rağmen karşı taraftaki üniversite sorun çıkarırmı?

Bilen arkadaşlar cevap verebilirlerse çok sevinirim Tşk.

beter800
06-07-2009, 12:58
Merhabalar,
Bende Selçuk'tan. Danimarka'ya başvurum ellerine geçer geçmez kabul yazısı ve diğer evrakları hemen postaya verdiler, 1 haftada elime geçti.
Bildiğim kadarıyla lisans ve yüksek lisans dersleri ve kredileri-uygulamaları farklı (ben yüksek lisans için gidiyorum). Ama ders sözleşmesi opsiyonel bir evrak ve gerekli görülürse iki tarafça değiştirilebiliyor, yani sıkıntı çıkacağını sanmıyorum, büyük ihtimal ileşim aksaklığı vardır. Bosna'da oturuyor iseniz Tanşaş'ın oradaki postaneye uğrayıp, sormanız iyi olur bence, nitekim postalar çoğu zaman sorunlu iletiliyor bu mahallede. Orada da yoksa, telefon açıp karşı okuldan detaylı bilgi edinin.
Kolaylıklar, iyi günler.

circe
06-07-2009, 06:21
okuldan okula değişiyor aslında bu süreç ben online basvuru yaptım
cuma basvurdum pzts kabul ettik diyen bir mail geldi bir hafta sonra da mektup geldi. ki bu mayısın basında oldu. ama istanbul üniversitesindeki arkadasımın kabul belgesi yeni geldi. bizim okulda da ispanyadan kabul mektubu bekleyen arkadaslar var hala. cevap gelmemesi ilginç peşini bırakma arkadasım zira ben online basvuruda cıkan bir sorun için sanırım bütün okulu ayaga kaldırmış olabilirim webmaster da dahil olmak üzere=))))

selmin
06-09-2009, 12:03
evet bence de okuldan okula değişiyor, ben de ıtalyaya gıdıcem, 8 mayısta application formumu yolladıım halde hala kabul mektubu beklıorum:S
sen şanslıymıssın circe:P

circe
06-09-2009, 12:27
=))) ama ben de vize için daha yeni basvurdum onların hızına yetişemedim anlıycagın
belirsizlikler insanı deli eder biliyorum herkese kolay gelsin

Ozhan
06-19-2009, 02:54
Sanirim siz o universite ile ilk kez dosya actiginiz için daha fazla sorunlar çikabilir. Epostalariniza cevap vermiyorlar ise ve zaman sorununuz var ise, en iyisi telefon edip ingilizce anlasmaya calisin.

Lisans, yüksek lisans durumu için sorun çikacagini sanmiyorum. Metz/Fransa için konusuyorum, tum erasmus ogrenciler kendileri dersleri tek tek sectiler. Kimisi hem lisan hem masterdan ders aldi, kimisi lisansin farkli yillarindan hatta kimisi iki farkli bolumden ders aldi. Onemli olan iki tarafin "evet bu Macar ders bu senin Turk derse denk" demesi.

cetiha
06-26-2009, 12:49
bende kabul belgesi bekliorum ve 3 gün içinde gelmzse promosyonlu ucak bileitni kacrcamm off:((

selmin
06-26-2009, 10:13
slm cetiha
bence karsı tarafa, türk öğrencilerin vize alma durumundan bahsedip, belgeni biran önce istemelisin, ne yazık ki çoğu üniversite ab ye aday olan turkıye nın vize alması gerektıgını bilmiyor. uygun bir dille anlatırsan hemen yolluyorlar, benım kı 5 gunde geldi, zaten özel postayla yolluyorlar eline çabuk ulasır;)
hoşçakal, kolay gelsin...

mustafaustuner
08-11-2009, 02:27
slm cetiha
bence karsı tarafa, türk öğrencilerin vize alma durumundan bahsedip, belgeni biran önce istemelisin, ne yazık ki çoğu üniversite ab ye aday olan turkıye nın vize alması gerektıgını bilmiyor. uygun bir dille anlatırsan hemen yolluyorlar, benım kı 5 gunde geldi, zaten özel postayla yolluyorlar eline çabuk ulasır;)
hoşçakal, kolay gelsin...
evet arkadaşıma bende katılıyorum.aynı işlemi yurt ayarlarken de deneyebilirsiniz.Yurdunuzu hemen ayarlıyorlar (eğer çok sıra varsa bile)....:)

martymfly
09-24-2009, 12:16
Ben de inş. italyaya gideceğim önümüzdeki bahar döneminde. Bu davet mektubu beni de çok sıkmıştı. Online önkayıt yaptım ve çıktısını yolladım ptt ile. 10 gün sonra mail attım ulaşmış ellerine davet belgesi de 2 haftada geldi.

ezel
03-25-2010, 10:58
Arkadaşlar bende bugün başvuru yaptım prag'a.. fakat benden istedikleri belgelerden 2sini gönderemedim. 1.si learning agreement çünkü sayfalarında 2010-1011 learning agreementi yoktu.. 2.si ise appplication ondada kesin gidiş dönüş tarihleri belli olmadığı için yazamadım.. bende praga mail attım.. sizce ne yapmalıyım?? lütfeennn yardımınıza ihtiyacm vaarrrr....