PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor akademisi öğrencileri erasmustan yararlanabilirler mi?

kafsinkaf
05-16-2009, 07:43
meraba arkadaslar... beni bi konuda aydınlatırsanız cok sevinirm. spor akademisi öğrencileride erasmustan yararlanabiliyorlarmı arkadaslar? celal bayar üniversitesi 1. sınıf öğrencisiyim. okula sordum bi ton sey arastırmamgerektiğini söylediler . okulumu , gitmek istediğim ükeyi , derslerimle uyuşup uyuşmadığını kendim araştırıp onlara gidicekmişim onlarda bağlantı kurmayı deneyeceklermiş... bu iş gercekten bu kadar zormu? :confused:

selmin
05-17-2009, 05:14
meraba arkadaslar... beni bi konuda aydınlatırsanız cok sevinirm. spor akademisi öğrencileride erasmustan yararlanabiliyorlarmı arkadaslar? celal bayar üniversitesi 1. sınıf öğrencisiyim. okula sordum bi ton sey arastırmamgerektiğini söylediler . okulumu , gitmek istediğim ükeyi , derslerimle uyuşup uyuşmadığını kendim araştırıp onlara gidicekmişim onlarda bağlantı kurmayı deneyeceklermiş... bu iş gercekten bu kadar zormu? :confused:
slm
bölümün ne olursa olsun ders denkliği bulduğun ve karşı taraftan onayı aldığın sürece erasmustan yararlanabilirsin diye düşünüyorum. anladığım kadarıyla bölümünün henüz bir universiteyle anlaşması yok. Bu durumda gitmek istediğin ülkenin üniversitelerini, bölümünün orada olup olmadığını ve hangi derslerin olduğunu öğrenip karşı tarafa bir "cover letter" tarzı bir mail yazman gerekiyor. Bu mailde önce kendini , daha sonra okulunu ve bölümünü tanıtmalı, daha sonra da neden o unıversıtede eğitim görmek istediğini belirtmelisin. Ve son olarak da seni bir erasmus öğrencisi olarak kabul edebilmeleri için, universitenle bir erasmus anlaşması yapabilmelerinin mümkün olup olmadığını sormalısın. Ben bu belirttiğim şeyleri yaptım ve bölümümün İtalyayla anlaşması olmamasına rağmen, anlaşma benim aracılığımla yapıldı ve önümzdeki dönem romaya gidiyorum:)
Eğer erasmuslu olmayı çok istiyorsan bence başarabilirsini yalnız cvp gelmezse maili tekrar tekrar yolla ve de sadece tek bir üniyle iletşime geçme, mümkün olduğunca fazla okula mail at ki seçeneklerin olabilsin..
Umarım yardımcı olabilmişimdir, aklına takılan başka şeyler olursa yazabilrsin elimden geldiğince cvplarım
hoşçakal!

kafsinkaf
05-17-2009, 08:01
selmin çok saol .:) cok yardımcı oldun kimse ilgilenmez diye düşünüyordum açıkcası benimle. senin adına sevindim kendi kendine başarabilmişsin,roma cok güzel:) umarım umdugundan daha güzel geçer..:)
ewet benim okulumdan ,benim bölümüden daha kimse erasmustan yararlanmamış. istediğin okula mail gönder demişsin. ama ben bi okul belirlemedim .nasıl okula araştıracağımıda bilmiyorum açıkcası ... bölümüme uygun derslerme paralel olması lazım dedğin gbi..erasmusun hangi okullarla anlaşması var??? nasıl olkullara bakabilirim bana bu konudada yardımcı olabilirmisin rica etsem::rolleyes:?[/B]

selmin
05-17-2009, 09:26
öncelikle tşkr ederim güzel dileklerin için=)
avrupadaki neredeyse tüm okulların erasmus programları var dolayısıyla atıyorum ispanya istiyorsan, madrid barcelona valencia vb şehirlerdeki devlet üniversitelerini google dan bulabilirsin, muhtemelen ingilizce değildir sayfalar artık türkçe çevirisinden fln bi şekilde halletmeye çalışıcaksın...Ben sana yardımcı olmak açısından benim ünim olan Hacettepe universitesinin BESYO erasmus anlaşmalarının olduğu okulları yolluyorum, bizim okulun dersleri uygunluk gosterıyor demek ki anlaşma olduğuna göre, belki içlerinden senin de gitmek istediğin ülke ve şehir mevcuttur:
Universidad Europea Miguel de Cervantes Valladolid İspanya
Leopold-Franzens Üniversitesi İnnsbruck Avusturya
Salzburg Üniversitesi Salzburg Avusturya
Manchester Metropolitan Üniversitesi Manchester Birleşik Krallık
Centre Universitaire Jean-Francois Champollion Albi Fransa
Barselona Üniversitesi Barcelona İspanya
Semmelweis University Budapeşte Macaristan
Wyzsza Szkola Edukacji i Terapii Poznan Polonya
University School of Physical Education Wroclaw Polonya
Matej Bel Üniversitesi Banska Bystrica Slovakya
Thessaly Üniversitesi Volos Yunanistan
Eğer senin de hayalin benim gibi İtalya'da okumaksa ve kendıne uygun bölümün bulundugu bır unı bulabılırsen, italyanca konusunda yardımcı olurum. Hoşçakal kolay gelsin:)

kafsinkaf
05-19-2009, 08:44
Teşşekkür edrim bilgilendirdiğinden dolayı :) ben bu bi kaç gün biraz arştırıyım sonra yine sana dönerm tekrar takıldığım yerlerde... Italya neden olmasın cok güzel bi yer:) ama daha önce oraya gittiğim için baska yerleri görüp yaşamak daha farklı gelir diye düşünüyorum. önemli olan derslerim okulum vs. Uyuşsun onun dışında pek farketmez acıkcası.. Neyse ben araştırmaya koyulayım.. Tekrar teşekkürler:) dönerim..

mustafaustuner
08-11-2009, 02:32
Teşşekkür edrim bilgilendirdiğinden dolayı :) ben bu bi kaç gün biraz arştırıyım sonra yine sana dönerm tekrar takıldığım yerlerde... Italya neden olmasın cok güzel bi yer:) ama daha önce oraya gittiğim için baska yerleri görüp yaşamak daha farklı gelir diye düşünüyorum. önemli olan derslerim okulum vs. Uyuşsun onun dışında pek farketmez acıkcası.. Neyse ben araştırmaya koyulayım.. Tekrar teşekkürler:) dönerim..

evet selmin arkadaşımız sana detaylı bilgi vermiş...onun da dedigi gibi gitmek istedigin üniversiteyi sen seçebilrisin.Gitmek istedigin ünivertsitede kendine bir DANIŞMAN HOCA(SUPERVISOR) buldugun taktirde sorun çözülecektir...