Orijinalini görmek için tıklayınız : deneyimli arkadaşlar
Erasmus deneyimini yaşamış tüm arkadaşlardan tecrübe ve tavsiyelerini bekliyoruz umarım önemli bilgiler gelir.
Forumu kuran arkadaşlarada ayrıca tşkrler bence mükemmel bi iş çıkarmışlar benim gibi erasmus hakkında bilgi arayan her arkadaş için çok yararlı bi site olucağından eminim tşkrlr...
ForumYoneticisi
01-13-2009, 12:33
Özkan mesajın için teşekkürler, bu soruna tahmin ediyorum doyurucu cevaplar alacaksın. Site hakkındaki düşüncelerin için de çok teşekkürler..
mrb arkadaşlar
daha önce italyada erasmus yapan arkadaşlar, para transfer işlemlerini hangi bankayla nası gerçekleştirdiklerini yazabilirler mi?
öğrendiğim kadarıyla bankalar atmden para çekme başına oldukça yuklu meblalar alıyorlar, bunu nasıl minimuma indirebilirim???
şimdiden teşkrler...
zynepmrv
06-15-2009, 01:11
merhaba herkese,
benim sormak istediğim erasmus programında ortalam bir öğrencinin aylık giderinin ne kadar olacağı ve verilen bursun buna yetip yetmeyeceği yardımcı olursanız sevinirim
_niLush_
06-17-2009, 12:52
mrb arkdaşlar bende yurt olanakları kalacak yer hakknda bilgi sahibi olmak istiyorum yardımcı olursanz çok sevinirm
Burs parasi ogrenci gibi yasarsan yetiyor ama sonucta siradan bir erasmus ogrencisinin aklinda gezmek, eglenmek de var. Bu durumda elbette cebinizden harcamaniz gerekecek. Ama uygun olculerde kaldiginiz surece Turkiyede aylik ne kadar harciyorsaniz, orada da kendi cebinizden o kadar para cikar.
arkadaslar bende kredi kartı ile yaptıgımız alısverişlerin ekstrelerini oradan ödeyebilior muyuz onu merak ediorum
sahinisa7
03-28-2010, 02:16
mrb arkadaşlar bende almeria da ki yaşam şatlarını merak ediyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
Finlandiya'ya giden yok mu :) yada iskandinav ülkerinden birine...
Merhaba arkadaşlar ben de Litvanya'dan yeni döndüm sorusu olan arkadaş varsa yanıtlayabilirim.
kemalalemdar
06-24-2010, 01:00
Ülke seçimini yapmadan önce vize koşullarını önceden iyi araştırın derim;
Sonra iş işten geçince konsolosluk kapılarında gidip gelmek var..
e.soyata
09-16-2010, 01:09
arkadaşlar maddi açıdan hangi ülkeler öğrenciler için idealdir. Bir öğrenci için nekadar gerekmektedir?
arkadaslar ben macarıstanda erasmus oğrencısıyım ve artık gezmeye baslamak ıstıyorum rıca etsem sızlerden ozellıkle fransa ıtalya ve ıspanya kalıcak yer ve ucuz ulasımm. rıca etsem orada bulunuyorsanız veya arkadaslrınız varsa onalarla ıletısıme gecsem...
Merhaba arkadaşlar:)
Erasmus'a başvuracağım ama ülkelerle ilgili yeterince bilgim yok. İspanya, Alm. Avusturya, Lüksemburg, Finlandiya,Macaristan; Çek Cumh. Polonya 'dan birisine Erasmus'la giden varsa, zorlandığı kısımları, maddi durumu, hava şartlarını, insanların size bakış açısını, eğitimini, kısaca olumlu ve olumsuz yanlarını paylaşabilirmisiniz. Çok sevap, belki benim de bi yardımım dokunur (deyip kankaya bağlarım:))
uncle jesse
12-01-2011, 01:13
arkadaslar bende kredi kartı ile yaptıgımız alısverişlerin ekstrelerini oradan ödeyebilior muyuz onu merak ediorum
Demek istedigin yurtdisinda Turk kredi kartin ile yaptigin alisverislerin tutarini odemek ise: Evet odeyebiliyorsun fakat once bankani arayip, kartini hangi ulkede kullanmayi planladigini soyluyorsun. Onlar da sana gidecegin ulkedeki mudail bankalarin isimlerini veriyorlar. Mudail bankalara gidip kredi kartinin borclarini odeyebilirsin.
mrb arkdaşlar bende yurt olanakları kalacak yer hakknda bilgi sahibi olmak istiyorum yardımcı olursanz çok sevinirm
Peki hangi ulkenin yurt olanaklari? Hangi ulkede hangi okulun yurt olanaklari? Cok ozele girmedigin icin ben de genel bi bahsedeyim yurtlardan. Genelde Turkiye'deki KYK yurtlarindan daha kaliteliler. 1-4 kisi arasinda degisen odalar oluyor yurtlarda. Kiz erkek karisik. Salonlar oluyor, ickisini kapan orada keyfince ickisini icip muhabbetini cevirip sonra da odasina sizmaya gidiyor. Yurtlarin genelinde ogrencilerin yemeklerini pisirebilmeleri icin ortak kullanima acik mutfaklar da var.
merhaba herkese,
benim sormak istediğim erasmus programında ortalam bir öğrencinin aylık giderinin ne kadar olacağı ve verilen bursun buna yetip yetmeyeceği yardımcı olursanız sevinirim
Verecekleri hibenin yetip yetmeyecegi senin gitmek istedigin ulkeye gore degisiyor. Ulkenin yani sira kisisel harcalamardaki tutumuna/musrifligine gore de degisiyor. Cok kabaca bir ornek vermek gerekirse Polonya icin verilen bir hibe ortalama bir hayat surup avrupayi gezmek icin yeterken Danimarka icin verilen hibe seni ancak desteklemeye yariyor.
arkadaşlar maddi açıdan hangi ülkeler öğrenciler için idealdir. Bir öğrenci için nekadar gerekmektedir?
Cek Cmhuriyeti, Polonya, Slovakya, Estonya, Yunanistan gibi ulkeler maddi acidan uygundur. + Bulgaristan. Ikinci sorunun cevabi icin usttei soruya verdigim cevabi okuyabilirsin.
arkadaslar ben macarıstanda erasmus oğrencısıyım ve artık gezmeye baslamak ıstıyorum rıca etsem sızlerden ozellıkle fransa ıtalya ve ıspanya kalıcak yer ve ucuz ulasımm. rıca etsem orada bulunuyorsanız veya arkadaslrınız varsa onalarla ıletısıme gecsem...
Konaklama sorununun cozumunu burada genis genis anlattim: http://ujesse.blogspot.com/2011/11/konaklama-sorunu.html
Ucuz ucak bileti icin ise (Avrupa ici): www.wizzair.com ya da www.ryanair.com
Ucuz ucak biletleri ilegili daha detayli bilgi icin ise: http://ujesse.blogspot.com/2011/11/selam-homosapien-naslsn-insallah-suana.html
Merhaba arkadaşlar:)
Erasmus'a başvuracağım ama ülkelerle ilgili yeterince bilgim yok. İspanya, Alm. Avusturya, Lüksemburg, Finlandiya,Macaristan; Çek Cumh. Polonya 'dan birisine Erasmus'la giden varsa, zorlandığı kısımları, maddi durumu, hava şartlarını, insanların size bakış açısını, eğitimini, kısaca olumlu ve olumsuz yanlarını paylaşabilirmisiniz. Çok sevap, belki benim de bi yardımım dokunur (deyip kankaya bağlarım:))
Suanda Polonya'dayim ve hali hazirla ogrencileri Polonya'da erasmus konusunda bilgilendirmek icin bir blog tutuyorum. Eminim ki isine yarayacak bir cok bilgi var icinde. Adres: http://ujesse.blogspot.com
Arkadaslar dedigim gibi erasmus hayati ile ilgili bir blog tutuyorum. Umarim 1 kisinin de olsa isine yarar.
Erasmus blog: http://ujesse.blogspot.com
Sevgilerle...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.