Orijinalini görmek için tıklayınız : deneyim yorumları
Arkadaşlar ben ingilizce-türkçe çev. bölümü öğrencisiyim ve bölümümde kısıtlı sayıda ülkeye gönderiliyoruz erasmus kapsamında polonyada bunlardan biri benim merak ettiğim bu ülke sizce bölümüm göz önüne alındığında ne kadar yararlı olur deneyimli arkadşlardan cvp bekliyorum ayrıca polonyanın avantajları ve dezavantajlarını merak ediyorum şimdiden tşkrlr...
ForumYoneticisi
01-13-2009, 12:34
Özkan bir de gidebileceğin şehir ve üniversiteleri de listelersen soruna daha kolay yanıt bulabilirsin
bana kalsa direk ingiltere :D ama okul belli yerleri gösteriyo macaristan - polonya- danimarka falan ama ben çevirmenlik okuduğum için öncelikli önemi ingilizceyi çok pratik yapabilceğim bi yer olmalı bu sene başak yerler açılmazsa bunlar var ingilterede var ama bizim bölümü oraya yollamıyolar böyle saçma bi iş işte :)
Özkan merhaba, erasmus programında gideceğin yer belki senin bölümün gereği biraz önemli olabilir ama diğer öğrencilerle paylaşacakların daha önemli bence. Zaten hangi ülkeye gidersen git İngilizce konuşacaksın okuldakilerle, ülkenin dili çok da önemli değil diye düşünüyorum. Yanlış düşünüyorsam biri beni durdursunnn hehe
orası öle aslnda ayça sana katılyorum ..
.
Lodz Academy of International Studies
Gdanks Higher School of Humanities
gidebiliceğim okullarda bunlar tabi eğer çıkarsa umarım kazabilrim şimdiden araştırrmalalara başladım :)
desiderus
03-04-2009, 11:58
Merhaba özkan
Bölümün itibariyle gidebileceğin en iyi okul Polonya/Krakow'da bulunan Uniwersytet Jagielloński burada dil fakültesi var ama senin üniversitenin bu okulla antlaşması var mı bilmiyorum ayrıca Gdansk'da ki okulun dersleri lehçeydi ama bu dönem ingilizce ders açarlar mı bilmiyorum
meraba ben eda bölümüm ulus.ilişklr ve erasmusla polonyaya gtmye hak kazandm suan hibe yi beklioruz cıkmazsa bile gideblrm acb brisi bna polonya ve erasmus ögrncisinn polonyadaki durumunu her acıdan acıklayablr mi?bölümüm wroclaw üniverstsyle anlasmalı sanrm ama bn baktm teknlji ünverstsi ve fen agrlıklı yani bölümmn adı bile yok işte mühndslk mimarlık falan ..yardmnzı bekliorum smdiden tesk ederm
desiderus
03-25-2009, 12:55
Merhaba Eda
Ben gökhan şuan selcuk üniversitesinde erasmus uzmanıyım.Bende 2 yıl önce Polonyanın Wroclaw şehrinde Wroclaw univeristy of econimicsde Erasmus öğrencisiydim.Wroclaw çok muhteşem bir şehir Polonyanın gelişmiş şehirlerinden bir tanesi ve tarihi ve doğal güzellikleri açısından harika.Tam bir öğrenci şehri ve küresel öğrenci kapasitesine sahip bir şehir farklı ülkelerden gelen 100 lerce erasmus öğrencisiyle tanışabilirsin.Polonya için Ulusal Ajans aylık 300 euro belirlemiştir.Fakat okulun gitmeden önce hibenin ne kadarını yatırır bilemiyorum ama %80 lik kısmına kadar yatırabilir.Ama polonya için aylık 300 euro çok iyi para.Tabi farklı ülkelere seyahat etmeyeceksen bu para sana rahatlıkla yetiyor.Senin Okulun bölümleri ve derslerin hakkında bilgi veremeyeceğim ama genel bir takım birşeyler söyleyebilirim.Bende Kamu yönetimi mezunuyum fakat gittiğim okulda genelde işletme ve iktisat dersleri aldım fakat döndükten sonra denkliğim yapıldı bu konuda bir sıkıntım olmadı derslerin hepsi ingilizceydi ve birde bunun yanında lehçe dersi vardı.Bazı okullar lehçeyi ücretsiz kurs olarak veriyor bazıları ise ders olarak verip krediye dahil ediyorlar.Polonya daki üniversiteler genelde öğrenciler yurt imkanı sağlıyor ama sen gitmeden önce bu konuyu iyi araştır.Yurtlar kız erkek karışık.Yurtlara giriş çıkış saatleride çok esnek.Yurt ücretleri aylık 85 - 100 euro arasında değişiyor.Yurtlarda genelde internet imkanı var odalarda rahatlıkla kullanabiliyorsun.
Gökhan Kömür
lazharputlu
05-15-2009, 01:00
Arkadaşlar ben elektrik elektronik mühendsliğii 2.sınıf öğrencisiyim 3.sınıfı polonyada okumaya hak kazandım gideceğim üniversite bialystok üniveristesi. biaystok sehrinde. Acaba bu sehir hakkında bilgi verebilirmisiniz ?
İlginize simdiden tesekkür ederim.
Merhaba Eda
Ama polonya için aylık 300 euro çok iyi para.Tabi farklı ülkelere seyahat etmeyeceksen bu para sana rahatlıkla yetiyor.Senin Okulun bölümleri ve derslerin hakkında bilgi veremeyeceğim ama genel bir takım birşeyler söyleyebilirim.Bende Kamu yönetimi mezunuyum fakat gittiğim okulda genelde işletme ve iktisat dersleri aldım fakat döndükten sonra denkliğim yapıldı bu konuda bir sıkıntım olmadı derslerin hepsi ingilizceydi ve birde bunun yanında lehçe dersi vardı..Yurt ücretleri aylık 85 - 100 euro arasında değişiyor.Yurtlarda genelde internet imkanı var odalarda rahatlıkla kullanabiliyorsun.
Gökhan Kömür
Ben de Muğla Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümündeyim şuan.. ve önümüzdeki güz dönemi Polonya'ya gidiyorum.
Msjnda görünce aklıma geldi, diğer ülkere seyahat konusu.. Bu konuda bilgin var mı? shengen vizesi alabiliyomuyuz polonya'ya giderken?
Ders seçimlerimi de dediği gib yaptım sanırım, psikolojiden dersler bile yazdım hocaların direktifleriyle..
ve Türk Lirası ile Polonya para birimi (zyl..:confused:) arasındaki fark nedir? TL daha değerli die duydum ama..
fonksiy10
06-24-2009, 08:53
Polonya'da erasmus yapan FTR öğrencisi var mı ?
merhaba arkadaşlar.bende polonya lodz unv kazandım.lodz ahakkında bibilgisi olna var mı
Dervis_Emre_40
08-11-2009, 01:28
University of rzeszow gidecek arkadaslar bilgilendirsin
merhaba.bende bu yıl bahar donemınde rzeszow a gıdıorum:)
mu_hendiss
10-14-2009, 10:13
Merhaba Eda
Ben gökhan şuan selcuk üniversitesinde erasmus uzmanıyım.Bende 2 yıl önce Polonyanın Wroclaw şehrinde Wroclaw univeristy of econimicsde Erasmus öğrencisiydim.Wroclaw çok muhteşem bir şehir Polonyanın gelişmiş şehirlerinden bir tanesi ve tarihi ve doğal güzellikleri açısından harika.Tam bir öğrenci şehri ve küresel öğrenci kapasitesine sahip bir şehir farklı ülkelerden gelen 100 lerce erasmus öğrencisiyle tanışabilirsin.Polonya için Ulusal Ajans aylık 300 euro belirlemiştir.Fakat okulun gitmeden önce hibenin ne kadarını yatırır bilemiyorum ama %80 lik kısmına kadar yatırabilir.Ama polonya için aylık 300 euro çok iyi para.Tabi farklı ülkelere seyahat etmeyeceksen bu para sana rahatlıkla yetiyor.Senin Okulun bölümleri ve derslerin hakkında bilgi veremeyeceğim ama genel bir takım birşeyler söyleyebilirim.Bende Kamu yönetimi mezunuyum fakat gittiğim okulda genelde işletme ve iktisat dersleri aldım fakat döndükten sonra denkliğim yapıldı bu konuda bir sıkıntım olmadı derslerin hepsi ingilizceydi ve birde bunun yanında lehçe dersi vardı.Bazı okullar lehçeyi ücretsiz kurs olarak veriyor bazıları ise ders olarak verip krediye dahil ediyorlar.Polonya daki üniversiteler genelde öğrenciler yurt imkanı sağlıyor ama sen gitmeden önce bu konuyu iyi araştır.Yurtlar kız erkek karışık.Yurtlara giriş çıkış saatleride çok esnek.Yurt ücretleri aylık 85 - 100 euro arasında değişiyor.Yurtlarda genelde internet imkanı var odalarda rahatlıkla kullanabiliyorsun.
Gökhan Kömür
gökhan merhaba
ben 2. dönem Wroclaw university of environmental and life sciences'a gidicem yalnız ders eşleşmelerinde çok problem var. birçok ders orda yok seneye alttan 3 tane önemli dersim kalıyor. orası da küçük bir ünw pek fazla ders seçeneği yok 30 krediyi de tamamlayamadım fakat hocam orda olmayan dersleri o şehirde başka ünw.lerde warsa o ders ordan da alabileceğimi söyledi ama açıkçası inanamadım ve o dersleri geri dönünce sayarlar mı emin değilm pek beni bu konuda aydınlatabilir misin lütfen? en geç cuma günü learning agreementı yollamam gerek oyüzden acele ediyorum. :(
Merhaba Eda
Gökhan Kömür
Merhaba Gökhan,
bende bu sene erasmus başvurusu yaptım ve şubat 2011 de wroclaw universitesine gitmeye hak kazandım . benim şöyle bir sorunum var , dün bölüm hocalarımla dersler hakkında bir ön araştırma yaptık ve sadece yüksek lisans derslerinin ingilizce olduğunu gördük , yani lisans derslerinin hepsi lehçe ( ingiliz filolojisi ve bilgisayar mühendisliği hariç ) . acaba diğer bölümler için erasmus sınıfı açılıyor mu ? yani ben dersleri lehçe mi göreceğim ? bu konuda bilgi almak için okula da mail gönderdik daha cevap gelmedi , acaba sen gittiğinde sınıflar nasıldı bu konuda bilgilendirirmisin ? (jeofizik mühendisliği öğrencisiyim)
Arkadaşlar merhaba adım uğur.Fırat Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Müh. Bölümünde okuyorum.Bölümümüz Polonya da Bialostok Technical University da okuma olarak erasmus sağlıyor.Aslında var bir kaç tane daha ama ben burayı istiyorum doğrusu :) Şimdi asıl meseleye gelince ben Anadolu lisesi mezunuyum ve grammer açısından kendimi kötü bir pozisyonda görmüyorum ancak dürüst olmak gerekirse konuşma konusunda sıkıntı çekebileceğim endişesindeyim.Bu konuda bana söyleyebilcekleriniz nelerdir.Bu konu benim canımı çok sıkarmı orada yeterli düzeye getirebilme şansım yok mu bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.Saygılarımla..
bende bu güz dönemi polonyaya varşova unı.nde olacagım..fakat yurt cıkmadı..eve cıkmak zorundayız arkadaşlarla fakat ev bakmak için internet siteleri haricinde basvurabilecegımız bir yer var mıdır yada daha önce polonyada ev de kalmış olan arkadaslar varsa onlarnasıl ayarladılar ev işini?..çünkü warsaw unıversıtesının yurdu dolmuş ve sanırım okuldakı bayanın dedgıgne gore özel yurt yokmuş?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.