PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polonya'da erasmus

cgty
12-12-2009, 10:00
Merhaba arkadaşlar.
Erasmus için Polonya'da bir üniversiteye gitmek istiyorum.
Daha önce gidenler ya da bu konu hakkında bilgi sahibi olanlara bazı sorularım var.
Çok fazla bilgim olmamakla birlikte, biraz acele ettiğim için bu başlığı açtım. Hem de benim gibi bilgisi sınırlı olan arkadaşlar için yararlı olur.
-Polonya'da yurt olanakları nasıl ?
-Bütün okullar öğrenciye yurt sağlıyor mu ? (ya da ücretsiz kalacak yer sağlayan okullar var mı? )
-Bunun yanında Polonya erasmus hibelerinde 1. kategoride ve ortalama 300 euro veriliyor. Bu para orada yurt da dahil yaşamımızı sürdürmemiz için yeterli midir ? (Bu konuda da oraya gitmiş arkadaşların cevaplarına ihtiyacım var. Mesela gündelik yaşamda dışarıda 1 öğün yemek ortalama ne kadar ? ulaşım ücretleri ne kadar ? )

gülçinn
08-21-2010, 10:47
Bende güz dönemi Polonyaya gidiyorum..yaşam koşulları türkiyeye göre cok daha ucuz örneğin 3 aylık bızım paso benzeri toplu tasıma kartı 80 zloty...ama benim tedirginliğim güz dönemi polonyaya gitmek bahara çekmeli miyim acaba?

Emre
11-06-2010, 07:38
merhabalar arkadaşlar.
ben şu anda polonyanın bydgoszcz şehrinde erasmus öğrencisiyim. konuyla ilğili size biraz bilği verebilirim.
öncelikle yurt olanaklarından biraz bahsedim. şu anda benim bulunduğum üniversite özel bir üniversite ki sizin gideceğiniz üniversite de özel bir üniversite olacaktır. her üniversitene yurt imakanı sağlıyor ama onunda bir takım prosedürleri var. mesala gelmeden önce konaklama formu doldurup burdaki üniversiteye göndermeniz gerekiyor.
ayrıca buranın ucuz bir yer olduğunu söylüyor herkes ama aslında ucuz değil.sadece bu ülkenin kullandığı para değersiz. yani 1 tl 2 slöyt ediyor. veya 1 euro yaklaşık 4 zlöyt ediyor. burdan aldığınız bir şeyin tl ye veya euroya çevirince otomatik olarak ucuzmuş gibi görülüyor. bu arada üniversitelerin verdiği hibe yeterli oluyor hatta bağzı arkadaşlar artığını bile söylüyor.

diğer bir konu güz dönemi mi yoksa bahar dönemi mi gitmeliyim. bana kalırsa güz dönemi gitmek daha avantajlı ; güz dönemi gelip eğer isterseniz bahar dönemi de kalabilirsiniz. ama bahar dönemi gelen bir öğrenciye bu imkanı sağlamıyor üniversiteler..
son olarak;
unutmayınki biz erasmus öğrencisi olma hakkını kazanarak zaten büyük bir başarıyı elde ettik. bırakın gidiceğimiz üniversite de başarılı olup olmayacağınızı...