PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kmü erasmus hakkında bilgi

cellat
12-03-2009, 03:43
Karamanoğlu Mehmetbey ÜniversitesiErasmus Kurum Koordinatörlüğü internet sitesine hoş geldiniz.

İnternet sitemizde AB Eğitim ve Gençlik Programları ile yükseköğretim kurumlarını ilgilendiren Erasmus programı hakkında kısa ve öz bilgiler sunulmuş, ayrıca bu programlarla ilgili daha detaylı ve güvenilir bilgi edinebileceğiniz internet kaynaklarına bağlantılar verilmiştir.

Erasmus programından Erasmus Üniversite Beyannamesi - EÜB (Erasmus University Charter - EUC) sahibi yükseköğretim kurumları ile bu kurumlarda kayıtlı öğrenciler ve akademik/idari personel yararlanabilmektedir. EÜB, Erasmus programı değişim esasları ve prensiplerini içeren; dolayısıyla programdan yararlanabilme vizesi anlamı taşıyan bir dokümandır.
Üniversitemiz EÜB başvurusu Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından Haziran 2009 döneminde gerçekleştirilmiş olup değerlendirme süreci halen devam etmektedir. EÜB değerlendirme sürecini takiben Koordinatörlüğümüz tarafından Ulusal Ajans’a hibe başvurusunda bulunulacak, Birim/Bölüm/Anabilim Dalı Erasmus koordinatörleri belirlenecek ve yurt dışındaki EÜB sahibi yükseköğretim kurumlarıyla ikili anlaşmalar yapılacaktır. Ulusal Ajans’tan 2010-2011 eğitim-öğretim dönemi için sağlanacak hibe miktarı dikkate alınarak Nisan-Haziran 2010 döneminde Erasmus değişim hareketliliğinden yararlanacak öğrencilerimiz ve akademik/idari personelimiz belirlenecektir