PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : D tipi vize

Xaida
10-18-2009, 05:35
Merhaba arkadaşlar,

Ben Mersin Üniversitesi'nden Litvanya'ya erasmusla gittim. Bana verilen vize D tipi öğrenci vizesi yani diğer ülkelerden tek geçiş hakkım vardı transti olarak ve bunu da Türkiye'den gelirken Letonya'da kullandım. Şimdi ise yıbaşı tatiline gitmek istiyorum ve Türkiye'ye Litvanya'dan direk uçuş yok. Acaba Litvanya'daki Letonya konsolosluğundan transit geçiş vizesi alabilirmiyim biletimi göstersem ve transit vize almak için neler gerekiyor bilgisi olan var mı ? Teşekkürler şimdiden.

Xaida
10-24-2009, 03:53
Arkadaşlar yardım edecek kimse yok mu ? Lütfen çok acil !!!!

osman
11-10-2009, 05:09
Merhaba bende şu an Litvanyada erasmus öğrencisiyim. VGTU da.

babamın hastalığı nedeniyle litvanyaya geldikten 4 gün sonra Türkiyeye dönmek zorunda kaldım. acil durum olduğu için yeni vizeyi bekleyecek vaktim yoktu. erasmus kordinatörü antalyaya direk uçak buldu ama 3 gün sonra olması nedeniyle onu tercih etmedim. internetten riga istanbul uçak bileti aldım. ve ertesi sabah erkenden rigaya gittim.

benimde aklımda korkular vardı D tipi litvanya vizesi olduğu için geçişime izin vermeyip sınır dışı edileceğimden korkuyordum fakat hiç bir sorun çıkmadan İstanbula gittim. İstanbulda airbaltic ofisine bu durumu sorduğumda kendi ülkene geldiğin için sorun olmayacaktır dedi.

ama Türkiyeden litvanyaya gelmek için litvanya konsolosluğundan yeni D tipi vize aldım. konsoloslukta ki o iri yarı dazlak polis size geri dönemeyeceğiniz söylenmişti niye geldin gibilerinden tartışsamda durumu anlatınca bir dilekçe yazıp vize başvurumu yaptım.

Sana tavsiyem havaalanı yetkilileri ile konuştuktan sonra Türkiyeye dönmen. ayrıca litvanyaya geri dönüşte sorun olacağı için hazır vilniusta iken letonyadan çoklu giriş çıkış transit vize alman. eğer vize alırsan giderkende herhangi bir kuşkun olmaz. ama benim vaktim yok dersen sende benim gibi Türkiyeye git ve gidince Ankaradan yeni vize al.